Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Борг киян за воду сягнув 1 мільярда – Київводоканал

Середа, 27 січня 2016, 11:48

Заборгованість споживачів за холодну воду та водовідведення перед ПАТ "АК "Київводоканал" сягнула 968 мільйонів гривень станом на 1 січня.

Про це повідомляє "Українська правда. Київ" із посиланням на прес-службу водоканалу.

Відзначається, що упродовж минулого року борг зріс на 8,4% або на 75,4 мільйона гривень. 

"Найбільшими боржниками залишаються житлові організації і населення. Рівень заборгованості цієї категорії споживачів у 2015 році зріс на 30 мільйонів гривень до 848,9 мільйона", - йдеться в повідомленні.

У товаристві відзначили, що частка оплати за холодну воду і водовідведення у квитанції киянина становить до 10%. В середньому родина із трьох осіб платить за ці послуги за лічильником близько 45 гривень.

ПАТ "Київенерго" заборгувало 75,6 мільйона гривень, ТОВ "Єврореконструкція" - 10,3 мільйона гривень за холодну воду, яку вони використовують для приготування гарячої.

Борг бюджетних установ становить 12,7 мільйона гривень.

Інші споживачі торік наростили борги до 35,1 мільйона гривень.

"Утворення і накопичення заборгованості ускладнює подальший розрахунок підприємства за енергоносії, реагенти для підготовки води, матеріали для аварійних ремонтів мереж тощо", - наголосили у "Київводоканалі".

Товариство закликає споживачів вчасно і в повному обсязі сплачувати за спожиті послуги, бо від цього залежить безперебійність і якість надання цих послуг.

Раніше "Київенерго" заявляло, що станом на 1 січня заборгованість споживачів Києва за використану у 2015 році теплову енергію перевищила 1,9 мільярда гривень. За даними компанії, найбільш критична ситуація з розрахунками за тепло, опалення та гарячу воду – у споживачів Шевченківського, Голосіївського та Печерського районів столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...