Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ констатували нові порушення в зоні АТО

Середа, 27 січня 2016, 13:25

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували численні порушення режиму припинення вогню в Донецькій області.

Про це йдеться в звіті місії, оприлюдненому в середу.

"Численні порушення режиму припинення вогню були зафіксовані спостерігачами СММ у Донецькій області, зокрема в районі Горлівки, а починаючи з 20 січня – в районі Донецького аеропорту і в Дебальцевому", - сказано в звіті.

Експерти зазначають, що в багатьох інцидентах застосовувалась заборонена артилерія і міномети, що свідчить про те, що не все озброєння такого типу було відведене від лінії розмежування.

СММ відзначила збереження напруженості у кількох районах, зокрема в трикутнику Павлопіль - Октябр - Комінтернове, де сторони перемістили свої позиції ближче одна до іншої.

Попри численні порушення режиму припинення вогню в Луганській області, що були пов'язані з проведенням навчань, ситуація там залишається відносно спокійною, зазначають експерти.

В ОБСЄ повідомили, що 16 січня патруль СММ, який сприяв відновленню газопроводу неподалік контрольованої урядом Мар’їнки, потрапив під обстріл зі стрілецької зброї.

У зв'язку з цим голова СММ Ертурул Апакан виступив із вимогою поваги до безпеки та мандата спостерігачів місії.

28 січня Апакан звітуватиме на засіданні Постійної Ради ОБСЄ щодо спостережень місії протягом останніх трьох місяців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування