Бойовики блокують звільнення заручників, але визнали борги перед Україною

Середа, 27 січня 2016, 17:45

У Мінську не вдалося домовитись про звільнення заручників, це питання заблокували представники окремих районів Донецької і Луганської областей.

Про це повідомила прес-секретар представника України у трьохсторонні групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы. Прекращение огня и отвод тяжелых вооружений остаётся ключ...

Опубліковано Darka Olifer 27 січня 2016 р.

За її словами, питання припинення вогню та відведення озброєнь залишаються ключовими для обговорення у Мінську.

"Питання звільнення полонених і надалі заблокований з боку представників окремих районів Донецької та Луганської області", - написала вона.

Соціально-економічна підгрупа обговорює питання забезпечення вугіллям українських ТЕС і відновлення ліній електропередач.

"Механізм розрахунків за воду перед Україною, яку споживають в окремих районах Луганської області, погоджений з урахуванням гарантій з боку Росії цих платежів. Фактично, вперше на непідконтрольній Україні частині Донбасу визнали проблему наявності боргів перед українським бюджетом та необхідність їх погашення", - повідомила Оліфер.

Крім того, учасники зустрічі домовилися, що до середини лютого буде відкрито автомобільний пункт пропуску в Луганській області (Лисичанськ - Гірське - Золоте - Первомайськ – Стаханов).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News