Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ скаржаться, що суд гальмує засудження Клименка і Арбузова

Четвер, 28 січня 2016, 14:03

Суди гальмують процедуру заочного засудження колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка та колишнього віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Про це на брифінгу в четвер заявив начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Що стосується злочинів проти Майдану, як я неодноразово повідомляв, що відсутній дозвіл Інтерполу щодо міжнародного розшуку, що унеможливлює завершення цих кримінальних проваджень за відсутності підозрюваних. А відсутність міжнародного розшуку не дозволяє відправляти до суду по заочному засудженню", – зазначив він.

"Частина проваджень, які стосуються економічних злочинів. У цих випадках також умовою направлення до суду є отримання дозволу Інтерполу на здійснення міжнародного розшуку", – зазначив Горбатюк.

З його слів, такий дозвіл був отриманий щодо восьми осіб, щодо яких слідчі звернулися до суду щодо дозволу на заочне засудження.

"Стосовно низки осіб такий дозвіл отримано і слідство йде, щоб завершувати слідство досудове і направляти провадження до суду. Декілька осіб – це Клименко, Арбузов. Уже з травня суд ніяк не надасть дозвіл на початок процедури заочного засудження. Там адвокати намагаються затягнути, але суду варто було б почати частіше призначати засідання", – поскаржився Горбатюк.

Як відомо, Горбатюк також пояснив, що європейські санкції з низки високопосадовців часів Януковича залишаються в силі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування