Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада у першому читанні підтримала законопроект щодо приватизації

Четвер, 28 січня 2016, 16:22

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

"За" законопроект №2319а-д, автором якого є нардеп від "Народного Фронту" Андрій Іванчук, у першому читанні проголосувало 237 народних депутатів.

Як відомо, законопроект передбачає, що до приватизації в якості покупців не допускаються юридичні особи або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних Верховною Радою країнами-агресорами. 

Також не допускається участь у приватизації представників країн, щодо яких застосовані санкції.

Це обмеження пропонується поширити і на фізичних осіб, які мають громадянство країни, визнаної країною-агресором. 

Крім цього, пропонувалося скасувати обов'язковий попередній продаж на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств груп "Б" і "Г" в розмірі 5-10% статутного капіталу. 

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття закону дасть змогу захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми та процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажу об’єктів та надходження до державного бюджету.

Як відомо, Кабінет міністрів дозволив приватизувати єдині майнові комплекси Костянтинівської та Мигіївської гідроелектростанцій, розташованих в Миколаївській області.

Як повідомлялося раніше, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації,були включені 342 об'єкта.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабмін продовжив на 2016 рік дію базового постанови про проведення приватизації в 2015 році, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всі активи у ФДМУ.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування