МЗС вимагає від РФ припинити переслідування в Криму

П'ятниця, 29 січня 2016, 09:52

В Україні глибоко стурбовані продовженням порушень Росією прав і основоположних свобод людини в Криму, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

Там зазначили, що звіти і доповіді міжнародних організацій та правозахисних інституцій одностайно фіксують масове переслідування з боку окупаційних структур РФ етнічних українців та корінного кримськотатарського населення АР Крим за політичними і національними мотивами, вчинення актів насильства, залякування, обмеження їх права на свободу думки, совісті і релігії та права на свободу мирних зібрань та асоціацій.

В МЗС нагадали, що в оприлюдненому 27 січня 2016 року звіті "Свобода у світі - 2016"  міжнародна неурядова організація "Freedom House" характеризує стан політичних прав і громадянських свобод в окупованому Криму як "невільний".

Україна вимагає від РФ припинити незаконні дії на суверенній території України, "відмовитися від практики розпалювання міжетнічної ворожнечі, ксенофобських та расистських настроїв, політично вмотивованих переслідувань дисидентів та громадських активістів".

Як відомо, у звіті правозахисної організації Human Rights Watch також зазначається, що ситуація з правами людини в окупованому Росією Криму лишається репресивною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування