Кримські окупанти назвали Рішара і Сафіну "баригами"

П'ятниця, 29 січня 2016, 16:01

Заступник голови окупаційного Радміну Криму Дмитро Полонський назвав французького актора П'єра Рішара та італійського тенора Алессандро Сафіну, які відмовилися виступати в анексованому Росією Криму "баригами".

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на інтерв'ю Полонського "Ленте.ру".

"На превеликий жаль, ось ці два артиста (Рішар і Сафіна – ред.), які відмовилися від виступу в Криму, – все-таки, мені здається, вони більше не артисти, а справжнісінькі бариги. Ну, тому що я бачу під цим чіткий, з їх точки зору розрахунок, економічний розрахунок", – заявив він.

Полонський допустив, що "престарілий" Рішар "більше ніде, як на території Радянського Союзу, більше не затребуваний".

"Я прекрасно розумію, що територія України, що залишилася – з точки зору якихось концертів, вона більш перспективна. Ну, добре, ну дав би він у Криму один концерт, заробив би якісь гроші, а так п'ять-десять концертів дасть в Україні, просто заробить більше грошей", – заявив Полонський.

Також він поставив під сумнів внесок Сафіни в світову культуру.

"Що стосується пана ось цього оперного співака, який відомий всьому світу тим, що він співає лише одну пісню... тобто більше ніхто не знає, що він заспівав і що він зробив для світової сцени, для світової культури... Ну, послухайте, це такий же барига тільки трохи молодший, знаєте", – заявив чиновник.

Як відомо, Рішар відмовився від поїздки в Крим, де 10 і 11 лютого планувалися його виступу з виставою "П'єр Річард III".

18 січня міністр культури України В'ячеслав Кириленко заявив про скасування концертів у містах України Сафіни через його заплановані концерти в Криму. Після цього стало відомо, що Сафіна скасував свої виступи на анексованому півострові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування