У Дніпропетровську повалили пам'ятник організатору Голодомору

Субота, 30 січня 2016, 09:26

У Дніпропетровську в ніч на 30 січня активісти повалили пам'ятник радянському політичному діячеві, одному з організаторів Голодомору 1932-1933 років Григорію Петровському. 

Про це повідомляє місцеве видання 056.ua.

Ноги монумента активісти перепиляли болгарками, шию і ліву руку обмотали тросами та підігнали кран.

На площі під час демонтажу зібралися сотні людей.

 
 
 
 

Зазначається, що проти такого способу демонтажа монумента висловилися міська влада.

В.о. заступника міського голови Михайло Лисенко зазначив, що влада "за те, щоб прибрати пам'ятник, проте зробити це потрібно цивілізованим шляхом".

"Монумент стоїть на балансі Красногвардійського району і коштує 2 млн гривень", - додав Лисенко. 

Як повідомляють Українські новини, Лисенко заявив, що повалений пам'ятник буде вивезений на базу одного з комунальних підприємств міськради.

"У суботу ми постараємося зняти елементи, які залишилися, щоб попередити розкрадання. З жителями Дніпропетровська ми виберемо подальше місце його дислокації ", - зазначив він. 

Як відомо, пам'ятник Петровському був встановлений у 1976 році.

Катеринослав було перейменовано у Дніпропетровськ у 1926 році. Назва була утворена з назви річки Дніпро та прізвища Петровського, який починав у місті трудову діяльність - радянський партійний і державний діяч, він вважається одним з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років. 

Зазначимо, у травні 2015 набув чинності закон, яким передбачається заборона пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів, а також їх символіки. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування