Громадянська блокада Криму перейшла на "інший рівень"

Субота, 30 січня 2016, 18:12

У  "Громадянській Блокаді Криму" заявили, що "перейшли на інший рівень": тепер активісти беруть участь у підготовці батальйона ім.Номана Челебіджихана.

Про це йдеться у повідомленні спільноти "ГБК".

"Громадянська Блокада Криму зробила свою головну справу - зупинила товарну та енергетичну конробанду і торгівлю з окупованим Кримом, підняла питання Криму як на державний так і на міжнародний рівень", - зазначили активісти.

"Тепер переходимо інший рівень - займаємось підготовкою батальйона ім.Номана Челебіджихана", - додали у спільноті. 

 
 
 

Разом з тим, як повідомляє Крим.Реалії, представники громадянського корпусу і полку "Азов", які беруть участь в акції з блокади Криму, організували щоденне патрулювання у Генічеському районі Херсонської області, пояснюючи це побоюваннями активізації в регіоні сепаратистських настроїв.

Патрулювання проводиться на машинах у Генічеську та довколишніх селах в денний і нічний час.

Глава кримського відділення громадянського корпусу "Азов" Станіслав Краснов уточнив, що введення таких заходів, зокрема, було пов'язано і з наявною у його організації інформації про можливе виникнення провокацій з боку, як він висловився, "сепаратистів, підтримуваних Росією".

"За нашими даними з окупованої території, або з території Росії, була завезена велика сума грошей місцевим херсонським сепаратистам із завданням дискредитувати блокаду, дискредитувати "Азов". Тому щоб запобігти антидержавні дії прийнято рішення виставити щоденне патрулювання ", - сказав Краснов.

Патрулювання заявлене як безстрокове.

У Ленінській РДА Херсонщини підтвердили, що патрулювання було погоджено з адміністрацією, МВС, СБУ та прокуратурою. 

Як відомо, раніше координатор блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що товарна блокада Криму переходить у формат громадських об'єднань, які будуть перебувати на прикордонній території, та про створення нового добровольчого батальйону ім.Номана Челебиджихана.

За словами Іслямова, до батальйону увійдуть 560 людей, які будуть займатися завданнями, поставленими Генеральним штабом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування