Сирійська опозиція висунула умови своєї участі в переговорах у Женеві

Субота, 30 січня 2016, 23:26

Делегати провідних поміркованих опозиційних до сирійського президента Башара Асада сил погрожують вийти з переговорів в межах "Женеви-3", якщо "режим і надалі чинитиме злочини" у Сирії.

Про це вони заявили у суботу, 30 січня, пише dw.com.

"Якщо режим і надалі чинитиме злочини, то присутність делегації Високого комітету з переговорів у Женеві не матиме сенсу", - повідомив координатор Високого комітету з переговорів, колишній прем'єр Сирії Ріяд Хіджаб. Цю заяву він оприлюднив в інтернеті.

Зазначається, що делегація опозиції поінформує спецпредставника ООН з Сирії про відкликання своїх делегатів, "якщо ООН та провідні держави світу виявляться неспроможними покласти край цим злочинам (режиму Асада. - Ред.)". Самі члени делегації опозиції прибули до Женеви увечері суботи. До її складу входять 17 представників для участі у міжсирійських переговорах та ще 25 делегатів для участі в інших зустрічах під егідою ООН.

Напередодні до Швейцарії прибули представники Башара Асада. Вони також провели попередні консультації зі спецпредставником ООН з Сирії Стаффано де Містурою. Натомість делегація опозиції відмовляється від будь-яких попередніх консультації з Асадом й вимагає спеціальної резолюції Ради Безпеки ООН. Ця резолюція має покласти край руйнуванню сирійських міст та бомбардуванням цивільного населення. Крім того, речник делегації опозиції заявив, що Башар Асад має звільнити ув'язнених урядом жінок та дітей та дозволити доправляти гуманітарну допомогу до заблокованих регіонів.

Як повідомлялось, основна об'єднана група сирійської опозиції погодилася взяти участь у мирних переговорах, які почалися в Женеві в п'ятницю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News