Деканоідзе висловила співчуття родині вбитого. Поліцейських відсторонили

Середа, 10 лютого 2016, 18:00

Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе висловила співчуття родині хлопця, який був вбитий під час переслідування поліцією авто, в якому він перебував.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Трагічне завершення нічного переслідування викликає глибоку скорботу. І я, і вся поліція щиро висловлюємо співчуття родині загиблого", - заявила Деканоідзе.

"Поліцейський вживає заходів для виявлення і припинення правопорушень, а також зобов'язаний вживати заходів, які спрямовані на усунення загроз життю та здоров'ю людини", - нагадала вона.

"Для досягнення цих цілей, відповідно до статті 46 Закону України "Про Національну поліцію", поліцейський має право застосувати вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження, якщо водій своїми діями створює загрозу життю або здоров'ю людей та/або поліцейського", - додала керівник Нацполіції.

"З огляду на суспільний резонанс я хочу заявити, що Національна поліція займає абсолютно відкриту позицію і конструктивно співпрацює зі слідством у правовому полі", - заявила вона.

"І дуже важливо, особливо для медіа, розділяти цей конкретний випадок зі щоденною практикою роботи поліцейських по всій країні, які забезпечують правопорядок, озброєні і мають право застосовувати зброю в рамках закону", - вважає Деканоідзе.

"Варто дочекатися завершення розслідування та оцінки дій поліцейських прокуратурою. Тому я закликаю всіх припинити спекулювати на цю тему і дотримуватися тільки фактів", - підкреслила вона.

Водночас начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євген Жуков повідомив, що співробітники, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника в Києві в ніч на 7 лютого, зараз відсторонені від виконання службових обов’язків до закінчення провадження по даному факту.

Як відомо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших намагався втекти на BMW. 

Переслідування порушників, що їхали на великій швидкості, тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

У результаті обстрілів було пробите колесо авто, один з порушників отримав смертельне поранення.   

Трьох інших молодих хлопців затримали, вони перебували у нетверезому стані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News