Байден закликав правлячу коаліцію у ВР відновити єдність

П'ятниця, 12 лютого 2016, 00:11

Віце-президент США Джо Байден закликав правлячу в Україні коаліцію швидко відновити єдність, яка дозволить країні рухатися вперед з реформами, відповідно до зобов'язань за програмою МВФ.

Про це він заявив в ході телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко, повідомляє Радіо Свобода.

Лідери двох країн говорили про важливість досягнення прогресу з питань безпеки та політичних аспектів Мінських угод і висловили серйозну стурбованість ситуацією, що погіршується в області безпеки на Сході України. Вони також обговорили політичну ситуацію в Україні, погодившись, що вкрай важливо продовжувати вживати заходів щодо викорінення корупції та виконання реформ.

Раніше Порошенко запевнив Міжнародний валютний фонд, що зберігає прихильність ідеї економічних реформ та викорінення корупції. Після отримання різкого попередження від МВФ, що Україна може не отримати 17,5 мільярда доларів для підтримки своєї економіки, Порошенко говорив з керуючим директором МВФ Крістін Лагард по телефону і пообіцяв розробити "дорожню карту", ​​спрямовану на підтримку реформ в потрібному руслі.

Лагард рішуче попередила, що "без істотної нової спроби оживити реформи управління і боротьби з корупцією, важко зрозуміти, як підтримувана МВФ програма може бути успішною". Попередження послідувало після відставки минулого тижня міністра економіки України Айвараса Абромавичуса, який звинуватив правлячу коаліцію в корупції.

Україна сподівалася отримати третій транш кредитів МВФ на суму 1,7 мільярда доларів з жовтня, але він був відкладений через політичні чвари і неповноцінні реформи в країні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування