РФ проводить навчання з бойовиками і готує наступ – Клімкін

Субота, 13 лютого 2016, 09:10
РФ проводить навчання з бойовиками і готує наступ – Клімкін

Україна офіційно поінформувала своїх європейських партнерів про активізацію дій Російської Федерації на Донбасі та про підготовку нею подальшого збройного наступу на Україну.

Про це розповів українським ЗМІ міністр закордонних справ Павло Клімкін після переговорів на рівні міністрів закордонних справ в нормандському форматі, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

"Зараз відбуваються спільні навчання російських військових (які базуються на території РФ) з одного боку, російськими військових, які перебувають на території Донбасу, та найманців", - переповів Клімкін суть переговорів.

"Я показав декілька фото того, як російська зброя постачається через кордон. Лавров на це ніяк не відреагував, не коментуючи це", -зазначив він.

"Я попередив і німецьку і французьку сторону, що навчання, які відбуваються зараз, а також просто шалені постачання зброї, зростання кількості обстрілів, а також тенденція, що постійно використовується заборонена зброя, важка артилерія, важкі міномети – ця тенденція абсолютно не припиняється. Тому я попередив їх, що ця тенденція веде до абсолютно свідомої дестабілізації", - розповів міністр.

"Ми бачимо, скльки боєприпасів зараз перетинає кордон і ми розуміємо, що ці боєприпаси можуть скласти основу для подальшої наступальної операції", - наголосив Павло Клімкіг.

За його словами, глава МЗС РФ Сергій Лавров у відповідь закликав сторони "рухатися по політичному напрямку, але практично не коментував питання безпекове".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News