Прем'єр РФ звинуватив Україну у порушенні "Мінська"

Субота, 13 лютого 2016, 10:27

Премьер-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв стверджує, що Росія налаштована виконувати мінські домовленості і звинувачує Україну в їх зриві.

Про це він заявив у виступі на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє з Мюнхена кореспондент Європейської правди.

"Ніякого іншого шляху розв'язання кризи в Україні, крім мінського пакета, не існує", - запевнив Медведєв.

"Мінськ повинні дотримуватися, безумовно, всі сторони, але в першу чергу – відповідальність на Україні. Це не тому, що ми намагаємося пересунути стрілки, просто так склалася ситуація", - пояснив він.

"Незважаючи на прогрес по ряду напрямків, щодо відведення важких озброєнь, за присутності місії ОБСЄ, інших питань, - ситуація залишається нестійкою", - заявив прем'єр.

Дмитро Медведєв вважає Київ винним в тому, що не дотримується перемир'я на Сході. Він також висловив обурення тим, що на даний момент не прийняті зміни до Конституції в частині децентралізації, зазначивши, що "їх слід було прийняти до кінця минулого року".

Також Медведєва не влаштовує те, що Київ виступає за вибори на Донеччині виключно з української законодавство, не дивлячись на те, що це вимога України є частиною Мінських домовленостей, узгоджених з РФ.

"Київська влада, як і раніше, наполягають, що вибори на сході повинні відбутися за новим українським законом", - обурився Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на переговорах у "нормандському форматі" українська сторона звинуватила Росію у тому, що та не дотримується мінських домовленостей.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування