Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від обстрілів і мін у зоні АТО поранено 7 військових - штаб

Неділя, 14 лютого 2016, 12:05

У зоні АТО за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, семеро отримали поранення.

Про це на брифінгу 14 лютого повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник. 

"Двоє бійців отримали поранення біля Мар'їнки, у одного осколкове поранення, у іншого - мінно-вибухова травма. Верхньоторецьке та Авдіївка - 2 бійці отримали поранення від осколків, Зайцеве - поранення від пульового пострілу, двоє поранених у Красногорівці внаслідок мінометного обстрілу", - зазначив Мотузяник. 

За його словами, у  напрямку Маріуполя бойовики продовжили чинити провокації біля Мар’їнки та Красногорівки.

"Ворог стріляв з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, неподалік Красногорівки бойовики двічі застосували 82-мм міномети", - повідомив Мотузяник.

Також бойовики здійснили мінометні обстріли позицій сил АТО біля Талаківки та Павлополя, а поблизу Гранітного двічі застосували протитанкові ракетні комплекси. Ще одна провокація відбулася біля Широкиного.

 

На донецькому напрямку бойовики зосередили вогонь у районі Донецького аеропорту та околицях Горлівки.

"Біля Опитного, Авдіївки і Пісок бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. В районі останнього зафіксовано два снайперських обстріли, дедалі частіше використовували заборонені 82-мм і 120-мм міномети поблизу позицій сил АТО неподалік Зайцевого та Майорська", - зазначив Мотузяник.

Він додав, що обстріли у цих двох точках були ретельно скоординовані, адже бойовики починали і завершували вогонь майже одночасно.

Також бандформування здійснили один обстріл зі 120-мм міномета поблизу Верхньоторецького. Неспокійно було й в районі Троїцького, де бойовики стріляли зі стрілецької зброї та гранатометів, і був зафіксований один снайперський обстріл.

У напрямку Луганська не зафіксовано жодної збройної провокації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування