У Яценюка обіцяють розібратися з російськими фурами у понеділок

Неділя, 14 лютого 2016, 19:50
У Яценюка обіцяють розібратися з російськими фурами у понеділок

Рішення щодо ситуації, яка склалася з проходженням територією України російських вантажівок, має бути ухвалено 15 лютого на засіданні уряду, наразі тривають технічні консультації з представниками Єврокомісії та окремими державами-членами ЄС.

Про це ввечері 14 лютого повідомили у прес-центрі Кабінету міністрів.

"У зв’язку з ситуацією, що склалася з проходженням через територію України вантажних транспортних засобів, зареєстрованих у РФ, за результатами розгляду даного питання на урядовій нараді 12 лютого, Мінінфраструктури ініціювало проведення щоденних засідань Оперативного штабу реагування за участі представників Мінекономрозвитку, ДФС, Держприкордонслужби, Нацполіції та інших зацікавлених органів влади", - зазначили в уряді.

Також у Кабміні підкреслили, що штаб проводить постійний моніторинг ситуації, що склалася, та вироблення узгодженої пропозиції на розгляд Кабінету міністрів.

Як відомо, з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію. 

1 лютого Росія призупинила рух вантажоперевезень з Польщею, через що російські далекобійники прямують у країни Євросоюзу через Україну.

12 лютого на Волині, Прикарпатті та Закарпатті активісти блокували проїзд російським вантажівкам, які прямують з Білорусі територією України.

Безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами і товарами 13 лютому почали у Житомирській області на пропускному пункті "Виступовичі".

14 лютого у Брянській області почали блокувати рух українських вантажівок: близько 30 машин з українськими номерами були затримані і відправлені на стоянки.

У Мінтрансі РФ заявили, що рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території РФ припинено - в якості заходу у відповідь.

Активісти, що беруть участь у блокаді, повідомили: до блокування транзиту територією України вантажного транспорту з РФ долучилися 8  областей, ще два регіони мають долучитися у понеділок, 15 лютого. 

У свою чергу глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зазначив, що уряд має зібратися на екстрене засідання та ухвалити рішення щодо оформлення російських вантажівок, які транзитом в’їжджають на територію України з ЄС та тих, що їдуть через Україну до Євросоюзу. 

"Уряд мав би зібратися на екстрене засідання й прийняти принципове рішення, на яке ми чекаємо. Поки що жодних рішень не прийнято", - зазначив глава ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування