Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв про обстріли на Донбасі: Там щось відбувається, але нечасто

Неділя, 14 лютого 2016, 22:16

Глава російського уряду Дмитро Медведєв запевняє, що суттєву частину з положень Мінських угод для вирішення конфлікту на Донбасі виконано, а бойові дії "практично припинено". 

Про це Медведєв заявив в інтерв'ю телеканалу Euronews. 

"Значну частину того, що мали зробити на південному сході, зроблено. Найголовніше, що практично припинено бойові дії. На жаль, іноді там щось відбувається, але це все-таки не часто", - заявив глава російського уряду.

При цьому повну відповідальність за виконання Мінських угод Медведєв поклав на Україну, заявивши, що найважливішим є політичне і юридичне рішення завдань, які випливають з мінських угод: "Хто за це відповідає? Ну, природно, Україна".

"(Влада має) знайти компроміс, досягти конституційної більшості, поміняти конституцію, почати застосування раніше прийнятих законів. Частина законів прийнята, але не виконується. Частина законів просто не прийнята. Деякі закони прийняті, але не підписані. ... Щойно це станеться, можна буде проводити вибори в органи місцевого самоврядування (на Донбасі), за тією формулою, яку запропонував Франк-Вальтер Штайнмаєр (глава МЗС Німеччини) - коли починається тимчасове застосування закону про самоврядування, а починається в той момент, коли проводяться вибори. Потім, коли вибори підтверджуються в рамках процедур ОБСЄ, починається постійне застосування закону", - заявив Медведєв. 

Як відомо,  українська сторона погодиться на вибори на окупованій території Донбасу лише за умови виконання низки важливих передумов: скасування результатів псевдовиборів, які бойовики проводили у листопаді 2014 року, участі у процесі виборів українських ЗМІ, роззброєння, відведення техніки, допуску ОБСЄ на окуповані території і до кордону з РФ, на якому має бути повернуто український контроль, та виведення іноземних військ.

Президент Петро Порошенко заявляв, що друге читання конституційних змін щодо децентралізації "має відбуватися на фоні очевидного і вирішального прогресу у здійсненні пунктів Мінських угод, які мали бути виконані до кінця 2016 року". 

"Має бути  припинення вогню і повна тиша, звільнення заручників, допуск ОБСЄ, виведення російських  регулярних військ, найманців та бойової техніки за межі України, проведення виборів відповідно до українського законодавства, з дотриманням стандартів ОБСЄ", - зазначив Порошенко. 

Разом з тим ЗМІ повідомляли,  що  у Кремлі стартувала робота з підготовки та проведення незаконних місцевих "виборів" на окупованому Донбасі, яку координує радник президента РФ Владислав Сурков. Показові "вибори" планують провести не за українським, а за власним "законодавством" не пізніше другої половини квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування