Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туреччина не планує припиняти обстріли позицій курдів у Сирії

Неділя, 14 лютого 2016, 22:43

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина й надалі обстрілюватиме позиції сирійських курдів неподалік від кордону на півночі Сирії.

Про це Давутоглу заявив у телефонній розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє агентство Reuters з посиланням на прес-службу прем'єра. 

Прем'єр Туреччини запевнив, що сили безпеки його країни й надалі у такий спосіб реагуватимуть на напади з боку загонів курдської самооборони.

При цьому Давутоглу застеріг від появи "нової хвилі з сотень тисяч біженців" з Сирії через наступ курдських загонів.

Напередодні об'єктом обстрілів став аеродром "Менаг" у провінції Алеппо, який донедавна контролювали опозиційні до Башара Асада сили і який курди змогли відбити за підтримки російської авіації.

Туреччина вимагає, щоб загони курдської самооборони залишити ці райони: на думку Анкари, сирійська курдська партія "Демократичний союз" (PYD) та її парамілітарне крило - загони народної самооборони (YPG) - є відгалуженнями забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану (PKK).

Анкара впродовж багатьох років вважає РKK терористичною організацією й турецькі війська постійно проводять проти неї операції як на території самої Туреччини, так і в сусідніх Іраку та Сирії.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування