Командир 92-ї бригади подав до суду на військову прокуратуру

Понеділок, 15 лютого 2016, 06:58

Комбриг 92-ї механізованої бригади Віктор Ніколюк подав до суду на військову прокуратуру сил антитерористичної операції.

Інформація про це опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень, пишуть "Новости Донбасса".

Ніколюк хоче відшкодувати моральну шкоду, які на його думку, йому завдала військова прокуратура сил АТО в особі одного з її слідчих. І визнати незаконною постанову цього слідчого про проведення обшуку на військовій частині В6250.

Моральну  шкоду Ніколюк оцінив в 1 гривню.

Суд прийшов до висновку, що "вимоги про визнання постанови слідчого про проведення обшуку незаконним і визнання проведення обшуку незаконним підлягають розгляду в судах у порядку кримінального судочинства, а вимоги про відшкодування моральної (немайнової) шкоди в порядку цивільного судочинства. Згідно ст. 16 ЦПК України не допускається об'єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом".

Виходячи з цього суд ухвалив рішення відкрити провадження у справі в частині відшкодування моральної шкоди. Суд призначено на 15 лютого.

Раніше Ніколюк звертався до Донецького окружного адміністративного суду з проханням зобов'язати одного зі слідчих військової прокуратури сил спростувати інформацію щодо Ніколюка, викладену в службовому листі, шляхом надсилання листа в штаб АТО із зазначенням в ньому такого тексту: "Зазначена в службовому листі-дорученні від 19 вересня 2015 року інформація про причетність полковника Ніколюка до незаконного переміщення вантажів на тимчасово окуповану територію України, а також до спотворення, викривлення і знищення доказової бази є особистою думкою слідчого".

Суд прийшов до висновку, що цю справу необхідно розглядати в порядку цивільного, а не адміністративного судочинства і закрив провадження.

Нагадаємо, 12 лютого Краматорський міський суд заарештував демобілізованого старшину окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідру за підозрою в розстрілі мобільної групи в сірій зоні під Щастям.

14 лютого було заарештовано ще одного розвідника бригади Павла Долженка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...