Пинзеник назвав "фантазіями" слова Найєма про голоси за відставку уряду

Понеділок, 15 лютого 2016, 08:34

Фракція "Народного фронту" не голосуватиме за відставку чинного Кабінету міністрів на чолі з Арсенієм Яценюком.

Таку заяву депутата цієї фракції Павла Пинзеника поширила прес-служба "Народного фронту".

"Будь-які фантазії на тему "окремих позицій в НФ" є безвідповідальними інсинуаціями і не мають нічого спільного з дійсністю", - заявив він, коментуючи слова депутата від БПП Мустафи Найєма щодо готовності "Народного фронту" голосувати за відставку уряду.

Найєм посилався на Павла Пинзеника.

"Цей пан має повне конституційне право проголосувати за відставку нинішнього уряду разом з "Опозиційним блоком" та іншими "спадкоємцями" Партії регіонів. Це його політичний вибір і його оцінка роботи 10-ти міністрів, делегованих фракцією БПП до Кабінету міністрів", - заявив Пинзеник.

Він як юрист і перший заступник голови регламентного комітету нагадав, що за процедурою спочатку потрібно зібрати 150 голосів за внесення питання до порядку денного, потім набрати 226 голосів у сесійній залі.

Пинзеник вважає, що "Найєм зможе висунути і власну кандидатуру на прем’єр-міністра або на іншу посаду в уряді", а "нова коаліція" може його підтримати.

За словами Пинзеника, "Народний фронт" має "консолідовану позицію і ніякі інформаційні провокації на це не вплинуть".

"Народний фронт" не голосуватиме за відставку чинного уряду і закликає інших членів коаліції згадати 16 лютого про свої політичні зобов’язання", - зазначив він.

Раніше депутат БПП Сергій Лещенко заявляв, що Павло Пинзеник гальмує розгляд у регламентному комітеті подання Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News