Саакашвілі: Потрібно прагнути до того, щоб співпраця з МВФ була не потрібна

Понеділок, 15 лютого 2016, 19:27

Голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі вважає, що Україні не вигідно співпрацювати з Міжнародним валютним фондом.

Про це він сказав в ефірі радіостанції "Ера" в понеділок, пише Інтерфакс-Україна.

"Для нас ідеальна ситуація, щоб МВФ взагалі тут не було. З Грузії ми вивели МВФ через рік. Позбулися, і слава Богу", - зазначив Саакашвілі.

Голова облдержадміністрації зазначив, що, на його думку, МВФ постійно контролює дії уряду країни і негативно впливає на них.

"МВФ – він як хірург. І коли тобі на пальці потрібна перев'язка, він говорить, навіщо перев'язка – давай тобі всю руку відріжемо, навіщо возитися, не будемо ризикувати", - сказав Саакашвілі.

Пізніше на своєму Facebook Саакашвілі прокоментував новину, яка мала заголовок "Саакашвілі виступає проти співпраці України та МВФ":

"Інформаційні агентства явно перекрутили те, що я сказав. Якщо мені доведеться обирати між місцевими клептократами абсолютно без контролю і з контролем з боку МВФ, то я однозначно оберу МВФ, але потрібно прагнути до того, щоб нами не керували клептократи, економіка росла і тоді і програми МВФ не знадобляться".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування