Для спроби заборонити Меджліс у Криму вистачило п'яти підписів

Вівторок, 16 лютого 2016, 08:33
Для спроби заборонити Меджліс у Криму вистачило п'яти підписів

Приводом для позову про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в анексованому Росією Криму стало звернення п'яти кримськотатарських організацій.

Копію їхнього звернення оприлюднив перший заступник глави Меджлісу Наріман Джелял у Facebook.

Звернення до прокуратури підписали на початку лютого голови організацій "Къырым бирлиги", "Кримські татари – опора Криму", "Комітет кримськотатарської молоді", "Рада кримськотатарських старійшин", "Національна культурна автономія кримських татар у міському окрузі Судак".

Вони звинувачують народних депутатів України Мустафу Джемілєва й Рефата Чубарова в організації блокади Криму, а також стверджують, що півострів не треба рятувати від окупації, бо приєднання до РФ було "добровільним".

"Ми, представники офіційних кримськотатарських громадських організацій і рухів Республіки Крим, обурені безупинними спробами незареєстрованної організації "Меджліс кримськотатарського народу" і її прихильників дискредитувати мирний і працьовитий кримськотатарський народ, розпалити міжнаціональну ворожнечу на території Криму", - йдеться у листі.

П'ять організацій просять "вжити можливі заходи з недопущення подальшої протиправної й провокаційної діяльності так званого "Меджлісу кримськотатарського народу" і притягнути до відповідальності всіх винних осіб".

У Криму просять заборонити Меджліс
У Криму просять заборонити Меджліс
Звернення 5 організацій кримських татар до Поклонської
Звернення 5 організацій кримських татар до Поклонської

Напередодні, 15 лютого, так звана "прокурор Криму" Наталя Поклонська вручила Джелялу копію позову у Верховний суд Криму про заборону діяльності Меджлісу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...