Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати провалили диктатуру партійних вождів

Вівторок, 16 лютого 2016, 13:25

Депутати відмовились підтримувати закон, який би дозволив змінювати списки кандидатів в народні депутати після проведення виборів.

За таке рішення проголосували лише 207 депутатів.

Автор проекту Олег Ляшко намагався переконати, що проект направлений на боротьбу з тими кандидатами, які вирішили перейти до іншої партії.

"Так, це диктатура проти тих, хто зраджує виборців, хто торгує совістю", - заявив він.

У свою чергу депутат від БПП Мустафа Найєм наголосив, що проект закону проштовхують ті політичні сили, які продають місця у списку.

"Нам відкрито сказали, що це особистий шантаж з боку пана Ляшка, Батьківщини і наших колег з Самопомочі, які вимагають, щоб цей закон був ухвалений. Це торг у залі. Подивіться, хто більше за все хоче цей закон. Ті, у кого в списках продаються місця - - це пан Ляшко, у якого у списках корупціонери, у якого далі йдуть інші корупціонери, їх бачили в цьому залі. Але  це не привід нам тут влаштовувати диктатуру, бо ці товариші безсовісно продавали місця на виборах", - зазначив він.

Раніше при голосуванні за включення цього проекту закону депутати "Єврооптимісти" спіймали своїх колег на кнопкодавстві і вимагали його переголосувати.

За словами депутата Ірини Суслової, Рада намагалася 23 рази включити цей проект до розгляду.

Активісти вважають, що цей проект, разом із  №3693   встановлюють диктатуру партійних вождів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування