Прем’єр побачив, як зарплати виходять із "тіні"

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:00

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк відзвітував про те, що зниження єдиного соціального внеску не так сильно позначилося на доходах бюджету, як можна було очікувати.

Цей показник він відзначив під час звіту перед Верховної Радою за перший рік роботи його уряду.

"Якщо рахувати арифметично, ми повинні були б очікувати, що в нас буде падіння доходів від єдиного соціального внеску вдвічі, оскільки ми вдвічі скоротили ЄСВ. Але останні дані засвідчують, що показник надходжень по ЄСВ в порівнянні з минулим роком складає 86%", - сказав Яценюк.

"Тобто пішов процес детінізації і пішов процес того, що людям почали платити публічні і чесні зарплати, а не зарплатні в конвертах", - заявив він.

Прем’єр також сказав про скорочення вдвічі "низки дерегулюючих і перевіряючих органів", але частина з них ще "залишається на папері, бо система має серйозний супротив".

"Ми вдвічі скоротили кількість дозволів і ліцензій. Було 56 – залишилося 30", - сказав Яценюк.

Він торкнувся й реформи Державної фіскальної служби і скорочення кількості фінансових інспекцій на місцях. "Зараз така кількість інспекцій складає 161 – а було 311, і ми далі рухаємося по системі оптимізації в структурі державної Фіскальної служби", - сказав прем’єр.

Також, за словами Яценюка, завдяки новій системі податку на додану вартість вдалося "мінімум протягом кожного місяця додатково збирати близько 2 мільярдів гривень ПДВ, при цьому не дати можливості шахраям і фінансовим аферистам, використовуючи недосконалу схему адміністрування ПДВ, витягувати кошти з державного бюджету".

Прем’єр додав, що запроваджено нові реєстри з відшкодування ПДВ, які дозволяють експортерам і чесним бізнесменам "фактично в автоматичному режимі відшкодовувати податок на додану вартість.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування