Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко звільнив суддю, яка засуджувала Євромайданівців

Середа, 17 лютого 2016, 09:06

Президент Петро Порошенко звільнив із посади чотирьох суддів, двох з них - у зв’язку з порушенням присяги.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Серед звільнених суддя Владислава Гудим, яка ухвалила необґрунтовані рішення під час обрання запобіжного заходу для активістів Євромайдану та Автомайдану.

 Так, за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів, під час подій на Майдані рішення судді Владислави Гудим не відповідали нормам Кримінального процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також практиці Європейського суду з прав людини.

Раніше президент звільнив з посад п’ять суддів, щодо яких Вища рада юстиції визнала порушення суддівської присяги та ухвалення неправових рішень щодо активістів Революції Гідності.

Це троє суддів у місті Києві – суддя Оболонського районного суду Юлія Швачач, суддя Шевченківського районного суду Дмитро Кравець та суддя Оболонського районного суду Віталій Літвінов, а також у місті Харкові – судді Червонозаводського районного суду Олена Васильєва та Денис Чудовський.

Також Глава держави звільнив суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва та 83 суддів низки судів у анексованому Росією Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...