Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліцейським, які провалили переатестацію, запропонують поїхати на Донбас

Середа, 17 лютого 2016, 11:30

Національна поліція запропонує проходити службу в управліннях поліції Луганської та Донецької областей співробітникам з інших регіонів, які провалили переатестацію.

Про це повідомив начальник прес-служби МВС Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, ініціаторами такого рішення глави МВС Арсена Авакова стали керівники ГУНП Луганської та Донецької областей Юрій Покіньборода і В'ячеслав Аброськін і Хатія Деканоідзе.

З приводу аргументації ухвалення подібного рішення Шевченко зазначив наступне:

"Потрібна свіжа кров для задоволення реального кадрового голоду. Значний некомплект штатів (більше 2000 поліцейських на Донеччині, біля 1000 поліцейських на Луганщині), який немає ким заповнити з професіоналів особливо у численних населених пунктах на самій лінії розмежування (дільничі, слідчі, оперативники)".

За його словами, ті, хто погодиться, матимуть соціальний захист - бажану можливість дослужити до пенсії (це особливо важливо для поліцейських, яким залишилося служити рік-два до пенсії).

Шевченко запевнив, що поліцейським пропонуватимуть службу обов'язково із врахуванням особистих моральних і ділових якостей (відверто скомпрометовані особи не потраплять на службу, шанс матимуть ті, хто просто не склав тести чи не пройшов співбесіду).

"Цей кадровий склад виявиться особливо потрібним, якщо у майбутньому доведеться брати під контроль внаслідок мінських домовленостей чи інших обставин, нині тимчасово окуповані населені пункти. Місцеві поліцейські можуть зірватися на зловживання внаслідок мотивів помсти", - зазначає речник МВС.

На його думку, таким чином "з'явиться реальна можливість переселити людей з інших регіонів, які поступово впливатимуть на зміну світосприйняття і менталітету населення краю. Хтось з поліцейських залишиться служити і надалі, обзаведеться сім'ями".

"Буде знято напругу у поліцейському середовищі: ті, хто не пройшов переатестацію, не почуватимуться кинутими напризволяще. Для них буде зменшено вірогідність стати на хибний кримінальний шлях подальшого життя", - зазначає Шевченко.

Речник МВС запевнив, що після року-двох буде проведено повторну переатестацію із остаточними висновками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування