Патріарх Кирил поїхав до пінгвінів після зустрічі з Папою Римським

Четвер, 18 лютого 2016, 10:37
Патріарх Кирил поїхав до пінгвінів після зустрічі з Папою Римським
із відео

Патріарх Московський і "всієї Русі" Кирил відвідав Антарктиду, де крім богослужінь погуляв поруч із пінгвінами.

Відео з відвідування російської антарктичної станції "Беллінсгаузен" на острові Ватерлоо в Антарктиді оприлюднено на каналі Russianchurch в YouTube.

Патріарх Кирил помолився в Троїцькому храмі на станції Беллінсгаузен про весь світ. У єдиному постійно діючому дерев’яному храмі Антарктиди він провів водосвятний молебень і панахиду за 64 загиблими там полярниками, повідомляє ТАСС.

Патріарх Кирило й пінгвіни
Патріарх Кирило й пінгвіни

Предстоятель Російської православної церкви також поговорив із полярниками на станції Беллінсгаузен.

"Антарктида – це єдине місце, де немає зброї, жодної військової діяльності, не ведеться жодних наукових досліджень, спрямованих на появу нових засобів знищення людей... Це якийсь образ ідеального людства й свідчення того, що люди можуть так жити – без кордонів, без зброї, без ворожої конкуренції, що вони можуть співпрацювати й почуватися членами однієї родини", - сказав він їм.

Патріарх зазначив, що полярники, незалежно від того, яку країну представляють, простягають один одному руку допомоги у важкі хвилини, подаючи приклад співпраці.

17 лютого голова Російської православної церкви прибув на Антарктиду, це перший в історії візит предстоятеля РПЦ на найпівденніший континент Землі.


Як відомо, 16 лютого патріарх Кирил зустрівся з Папою Римським Франциском у Гавані, де вони підписали спільну декларацію.

Глав РПЦ мав відвідати Кубу, Парагвай і Бразилію. Однак після перебування в Парагваї він попрямував до чилійського міста Пунта-Аренас, звідки в середу вранці вилетів на острів Ватерлоо (Кінг-Джордж), північний край Антарктичного півострова.

Російську полярну станцію "Беллінсгаузен" було засновано 22 лютого 1968 року, вона названа на честь першовідкривача Антарктиди Фаддея Беллінсгаузена. Поруч із нею розташовано православний храм Живоначальної Трійці.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування