Журналісти знайшли "місто" в Києві, що належить структурам Льовочкіна

Четвер, 18 лютого 2016, 14:46

Журналісти знайшли в столиці ціле "місто", що належить структурам, наближеним до екс-глави Адміністрації президента за часів Віктора Януковича Сергія Льовочкіна.

Про це йдеться в розслідуванні "Слідства.Інфо".

Мова йде про багатофункціональний комплекс "Республіка"на Кільцевій дорозі - один з найбільших у країні інфраструктурних об’єктів.

ЗМІ неодноразово приписували його одіозному бізнесмену Дмитру Фірташу. Але були праві лише частково, бо ситуація змінилася, зазначають автори розслідування.

За задумом проектантів, "Республіка" мала стати окремим містом усередині столиці. Величезні магазини, спортклуб, житловий мікрорайон, власні навчальні заклади, плюс –автовокзал "Теремки".

Власник та орендар землі під "Республікою" - ТОВ "Мегаполісжитлобуд". Воно ж – інвестор зведення об’єкту. Засновник фірми – кіпрська компанія "Берлінотто Лімітед". Директор і секретар "Берлінотто" - Амаль Сароут Ламброу.

Ця людина фігурує в розслідуванні "Української правди" про маєток лідера парламентської опозиції Сергія Льовочкіна на Лазуровому узбережжі у Франції.

Свого часу Фірташ справді фінансував "Республіку" через свій "Надра Банк" та договори іпотеки. Однак в частині цих іпотечних договорів пліч-о-пліч з "Надрами" був і банк "Кліринговий дім".

Його основні акціонери – сестра Сергія Льовочкіна Юлія і колишній бізнес-партнер, а нині нардеп – Іван Фурсін.

Нині партнерсько-банківські відносини дали тріщину - Національний банк і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уже кілька місяців заявляють про намір продати "Республіку" як заставне майно "Надр".

А "Кліринговий дім" паралельно - у грудні 2015-го - оформлює ряд ділянок за цією адресою вже на себе. Що свідчить про незгаслий інтерес банку Льовочкіної-Фурсіна до об’єкту, зазначають журналісти.

Також автори розслідування знайшли підтвердження тому, що фірми, пов’язані з родиною Льовочкіних мають інтерес до Жукового острова в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування