Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За лінією відведення у бойовиків експерти ОБСЄ бачили 88 танків

П'ятниця, 19 лютого 2016, 15:37

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фіксують присутність танків, приведених у бойову готовність, одразу за лінією відведення

Про це на брифінгу в п'ятницю в Києві заявив заступник глави місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми часто бачимо велику кількість озброєння, особливо танків, одразу за лінією відведення. Вони там перебувають у бойовій готовності. Минулого тижня ми бачили 88 танків у трьох місцях на непідконтрольній українському уряду території", - сказав він.

Хуг також зазначив, що за останній тиждень спостерігачі зафіксували понад 500 вибухів у зоні АТО.

"Тип озброєння, з якого були залпи, вказує на збільшення інтенсивності бойових дій, особливо збільшилась кількість випадків застосування мінометів", - зазначив він.

Заступник глави місії ОБСЄ наголосив, що це значно впливає на життя місцевих жителів, які залишилися в зоні конфлікту. Зокрема, через закриття КПВВ "Мар’їнка" збільшився потік людей на сусідніх пропускних пунктах.

"Небезпека і напруження особливо відчуваються зараз на пунктах пропуску на лінії розмежування. У суботу наші спостерігачі були свідками двогодинної перестрілки поблизу Мар'їнки і Олександрівки, були використані гранатомет, РГД, було 12 мінометних залпів. КПВВ "Мар’іїнка" було закрите... В інших пунктах пропуску зараз великі черги. Людям все одно необхідно перетинати лінію розмежування, щоб отримати пенсії, купити продукти і медикаменти. Якщо вони не будуть проходити цю лінію в Мар'їнці, вони будуть проходити її в Оленівці", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не поїдуть члени місії з зони АТО у зв'язку з інтенсифікацією вогню, Хуг заявив, що гарантування безпеки спостерігачів – це зобов'язання сторін конфлікту.

Хуг нагадав про ухвалене напередодні рішення про продовження мандата СММ ОБСЄ в Україні. Він поінформував, що на сьогодні в місії 699 спостерігачів, 563 з них працюють на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування