Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада вчасно не перейменувала міста в рамках декомунізації

П'ятниця, 19 лютого 2016, 19:46

Верховна Рада не перейменувала населені пункти й райони в термін, установлений законом "Про осуд комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборону пропаганди їх символіки".

Про це свідчать норми відповідного закону, пишуть "Українські новини".

Відповідно до пункту 8 заключних і перехідних положень закону, парламент у період з 22 листопада до 21 лютого має ухвалити рішення щодо перейменування населених пунктів і районів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, з урахуванням пропозицій, представлених місцевими органами самоврядування, і рекомендацій Українського інституту національної пам'яті.

4 лютого Рада перейменувала перші 175 населених пунктів у рамках декомунізації.

Усього під силу закону підпадає понад 940 населених пунктів.

Після першого перейменування це питання з'явилося наступного разу на порядку денному парламенту 18 лютого, однак депутати не змогли розглянути його.

Відповідно до календарного плану сесії, засідання парламенту в п'ятницю було останньою можливістю для депутатів перейменувати населені пункти в рамках декомунізації у встановлених законом строк.

Однак у п'ятницю парламент навіть не розпочав розгляд цього питання.

Таким чином, Рада не виконала норму закону й не перейменувала населені пункти у встановлений законом строк.

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович підтвердив "Українським Новинам", що парламент не перейменував у строк всі населені пункти, які підпадають під дію вищевказаного закону, однак запевнив, що депутати зможуть розглянути це питання на найближчому пленарному засіданні, 15 березня.

Як відомо, комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Раді перейменувати ще 814 населених пунктів у рамках декомунізації.

Зокрема, пропонується перейменувати Дніпропетровськ на Дніпро, а Кіровоград на Інгульськ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування