Порошенко вкотре пообіцяв покарати винних у розстрілах Майдану

Субота, 20 лютого 2016, 11:58

Жоден з винних у загибелі активістів під час Революції гідності не залишиться непокараним.

Про це 20 лютого заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні, повідомляє прес-служба глави держави. 

"Перші із злочинців, які вбивали українських героїв, нарешті, запроторені за ґрати. Наголошую: жоден з них не залишиться непокараним", — заявив Порошенко.

Він нагадав, що за даними Генпрокуратури, за подіями листопада 2013 року — лютого 2014 року винесено 18 вироків проти 26 осіб, у 84 справах розслідування закінчено і вони розглядаються у судах, а ще 11 справ передано до суду, і в лютому мають розпочатися судові розгляди.

У 63 провадженнях триває досудове розслідування. Ще 16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, з них 6 співробітників "Беркуту" та 5  "тітушок", також по 13 беркутівцям та 8 "тітушках" зараз розглядаються справи, зазначив президент.

Глава держави повідомив, що Служба безпеки внаслідок тривалої операції виявила зброю, з якої вбивали активістів Революції гідності.

Президент також зазначив, що за його поданням Верховна Рада має прийняти спеціальний закон про заочне правосуддя, нині  його можна розпочати лише проти осіб, які оголошені в міжнародний розшук Інтерполом.

"Це не може бути запобіжником того, щоб злочинці ховалися в Росії. Навіть якщо Інтерпол не оголосив Якименко, Захарченко, ми розпочинаємо процедуру суду, докази зібрані, і обвинувачувальний вирок має бути прийнято, бо не лише командири "Беркуту", командири внутрішніх військ, міліції мають нести за це відповідальність, але і той злочинець, хто організував та видав наказ про видачу зброю", — підкреслив Порошенко.

Він додав, що під особливою увагою є покарання суддів, які "виносили незаконні вироки проти автомайданівців, сприяли катуванню Героїв, які затримувались міліцією".

"Ніхто не уникне відповідальності", - заявив глава держави.

Говорячи про можливість зупинення розслідування злочинів часів Майдану з 1 березня через те, що набуде чинності закон про Державне бюро розслідувань у нинішній редакції, Порошенко наголосив на неприпустимості зупинки процесу розслідування через недосконалість законів та запевнив, що не допустить цього.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News