У Києві атакували філії російський банків, вже є провадження

Субота, 20 лютого 2016, 12:50

У Києві філії російський банків "Сбєрбанк Росії" та "Альфа-банк" закидали бруківкою та залили зеленкою. 

Як повідомили в ефірі Hromadske ТБ, вітрини філії "Сбєрбанку Росії" на вул. І.Мазепи біля ст.м.Арсенальна закидали бруківкою, цеглою та обливали зеленкою.

Після завершення "флеш-мобу", участь у якому взяли учасники аналогічної акції під офісом олігарха Ріната Ахметова, на місці події за фактом інциденту працювали правоохоронці, огородили прилеглу територію та збирали свідчення у очевидців. 

Фото з місця подій біля "Сбєрбанку Росії"  можна побачити тут

Окрім того учасники акції закидали камінням офіс "Альфа-Банку" на вул. Хрещатик. 

 
 
 
скрін-шот з відеотрансляції
 
Фото Дмитра Ларіна, УП
 
Фото Дмитра Ларіна, УП
 
ФОТО ДМИТРА ЛАРІНА, УП
 
ФОТО ДМИТРА ЛАРІНА, УП

У свою чергу Олег Чувілкін, заступник начальника столичного управління патрульної поліції повідомив в ефірі ТБ, що поліція супроводжує марші активістів, які переміщуються центральними вулицями Києва у дні річниці трагічних подій під час Революції гідності. 

Разом з тим речниця Нацполіції у м.Києві Оксана Блищик повідомила, що до Нацполіції надійшли три повідомлення про вчинення хуліганських дій в офісних приміщеннях, зокрема дві з них - банківські установи. 

"За цими фактами вже розпочато кримінальні провадження, дії учасників кваліфікуються за ч.2 ст.296 КК , санкція статті передбачає від 5 років обмеження волі до 4 років позбавлення волі",  - заявила Блищик.

Також вона зазначила, що наразі поліція нікого не затримувала, правова оцінка інцидентам буде дана після проведення першочергових слідчих дій.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування