Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Річниця анексії Криму: Україна вимагає від РФ припини окупацію, репресії та провокації

Субота, 20 лютого 2016, 20:11

Україна вимагає від Російської Федерації припинити окупацію, репресії та численні провокації проти українських громадян та проукраїнського населення Кримського півострова. 

Про це йдеться у заяві МЗС України, яку оприлюднено 20 лютого, у річницю початку анексії АР Крим.

"Два роки тому Російська Федерація, вдавшися до збройної агресії проти України, розпочала процес переписування післявоєнної історії, порушила норми міжнародного права, які є основою мирного співіснування. Росія перестала бути частиною цивілізованого світу та перетворилася на державу-парію", - заявили у відомстві. 

При цьому міжнародне співтовариство "висловило одностайну солідарність з Україною у боротьбі проти російської збройної агресії": "Демократичні держави світу засудили окупацію, запровадили санкції проти Росії та її керівництва, спрямовані на відновлення цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах". 

"Закликаємо міжнародне співтовариство посилити політико-дипломатичний тиск на Росію як державу-окупанта та підтримати ініціативу України щодо створення міжнародного майданчику з метою обговорення питань, які життєво важливі для мешканців окупованого півострова та усього світового співтовариства", - зазначили в МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування