Путін хоче, щоб мешканці анексованого Криму потерпіли "ще трохи"

Субота, 20 лютого 2016, 21:35

Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з  главою "уряду" анексованого Росією Криму Сергієм Аксьоновим заявив, що кримчанам треба "потерпіти ще трохи".

Про це Путін заявив під час обговорення ситуації з енергодефіцитом на півострові через енергетичну блокаду Криму. 

За словами Путіна, другу чергу енергомосту з Кубані до Криму може бути введено "до 1 травня, або достроково".

"Потрібно ще трохи потерпіти, думаю, що колеги впораються станом на 1 травня точно, а може бути і раніше", - заявив Путін.

При цьому Аксьонов запевнив, що криза, пов'язана з енергоблокадою, "не вплинула на роботу комерційних підприємств",  при цьому загальний збиток і прямі збитки комерційних підприємств від режиму надзвичайного стану, за словами Аксьонова, склали близько 480 мільйонів рублів.

Аксьонов додав, що енергоміст Тамань - Кубань було введено в експлуатацыю "на три тижні раніше", і тепер "режим відключення житлового сектора становить не більше 8 годин". 

Також він заявив, що до курортного сезону сформовано графік роботи курортних закладів з урахуванням дефіциту електроенергії, і "усі санаторії та будинки відпочинку отримуватимуть електроенергію без відключень". 

Як відомо, електроенергія з материкової України до Криму перестала надходити  30 грудня 2015 року через пошкодження електроопор у Херсонській області.

Після аварії роботу ЛЕП відновили, але електроенергія в Крим не подається. 

На території Криму було введено режим надзвичайного стану та запроваджено постійні відключення енергії задля економії, попри початок роботу енергомосту "Тамань - Кубань". Місцеві ЗМІ систематично повідомляють  про відключення енергії через аварії. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування