20 лютого 2014 "тітушкам" роздали 408 автоматів Калашникова – Парубій

Субота, 20 лютого 2016, 23:55

20 лютого 2014 року тогочасне керівництво Міністерства внутрішніх справ роздало 408 автоматів представникам злочинних угруповань.

Про це в інтерв’ю Громадському заявив комендант Євромайдану, віце-спікер парламенту Андрій Парубій.

"Я вчора дізнався, що 20 числа було роздано зі складів МВС 1,5 тисячі автоматів Калашникова. З них 408 було роздано представникам злочинних угруповань. Неконтрольовані, необліковані автомати, в яких було одне завдання – знищити Майдан", – заявив Парубій.

Також він допускає, що 19-20 лютого 2014 року з боку протестувальників могли бути люди зі зброєю, які стріляли по "беркутівціях". Раніше Парубій заявив, що під час Євромайдану існувала неформальна комунікація штабу самооборони з тогочасним керівництвом МВС.

Також в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, Парубій наполягає, що під час трагічних подій в ході Революції гідності і розстрілів активістів взимку 2014 року на Майдані в Києві були присутні російські снайпери.

Як відомо, раніше екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що помічник президента РФ Владислав Сурков керував снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року.

У свою чергу в ГПУ заявили, що вплив представників Російської Федерації на події Євромайдану був, Генпрокуратура досліджує це питання, але  підтвердження участі снайперів РФ у розстрілах на Майдані немає 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування