Геращенко про справу BMW: у справі Майдану до патрульного претензій немає

Понеділок, 22 лютого 2016, 15:57

Патрульний Сергій Олійник, який застрелив підлітка під час переслідування BMW у Києві, не притягувався до відповідальності через події на Євромайдані під час яких він був слідчим МВС і вів справу автомайданівця.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник глави МВС Антон Геращенко.

Він стверджує, що Олійник нібито написав рапорт про звільнення з органів ще 5 грудня 2013 року, однак його не відпустили.

"Начальство всіляко цькували хлопця, який прийшов на роботу всього 6 місяців тому і змусило бути слідчим по справі одного з побитих автомайданівців у Кріпосному провулку", – написала Геращенко.

За його словами, звільнитися Олійнику вдалося лише 31 березня 2014 року. В підтвердження цьому Геращенко опублікував витяг з відповідного указу. Примітно, що в цьому документі вказано термін служби Олійника – 2,5 року, а не півроку, як стверджує Геращенко.

Патрульный Сергей Олейник, подозревающийся прокуратурой в убийстве пассажира BMW, служил во время Майдана в Оболонском Р...

Posted by Антон Геращенко on Monday, February 22, 2016

Він зазначив, що Генпрокуратура не висувала до міліціонера претензій у справі Автомайдану.

"Якщо він винен у злочинах проти учасників Майдану, то виходить, що за два роки прокуратура так і не захистила права потерпілого по цій справі, не покарала прокурора, який давав згоду на арешт автомайданівця, не притягнула до відповідальності суддю, яка його заарештовувала", – написав він.

Також радник глави МВС стверджує, що автомайданівець, справу якого вів Олійник, не має до нього претензій і відгукувався лише позитивно, відзначаючи турботу з боку слідчого. Однак сам активіст Автомайдану Денис Сергієнко раніше написав у Твіттері повідомлення Геращенку, що Олійник був саме тим слідчим, який його "кинув за ґрати".

Геращенко впевнений, що патрульного "вирішили розірвати і розчавити, висунувши абсурдні звинувачення у навмисному вбивстві, кинувши на решітку з метою залякати, а на його прикладі демотивувати тисячі нових патрульних поліцейських".

Як відомо, під час переслідування порушників на BMW у Києві в ніч на 7 лютого Олійник відкрив вогонь по машині, внаслідок чого загинув 17-річний пасажир.

Раніше про причетність Олійника до справи Євромайдану в блозі на УП писав депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування