Пентагон відзвітує щодо закриття в’язниці в Гуантанамо

Вівторок, 23 лютого 2016, 09:04

Пентагон готується подати до Конгресу довгоочікуваний звіт про закриття американської в’язниці в Гуантанамо на Кубі.

Про це у вівторок повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми розуміємо, що крайній термін завтра (23 лютого), і це наша мета, яку ми маємо виконати", – сказав представник Пентагону, капітан Джефф Дейвіс 22 лютого.

Президент США Барак Обама хотів закрити Гуантанамо після вступу на посаду, стверджуючи, що об’єкт діє як інструмент для вербування ісламських екстремістів. Але тоді його ініціатива зустріла жорстку опозицію в Конгресі.

Щоб отримати схвалення конгресменів, Обама має визначити, куди саме на інші об’єкти США можуть бути розміщені в’язні з Гуантанамо.

Очікується, що звіт міститиме докладну інформацію про те, скільки коштуватиме переміщення людей в інші в’язниці, наприклад, як у Форт Лівенворт, що в Канзасі.

В’язницю США в Гуантанамо відкрив президент Джордж Буш у 2002 році для розміщення людей, взятих у полон під час війни в Афганістані.

Ув’язнених назвали "ворожими бійцями", їм не було забезпечено права, які застосовуються до громадян в США. Багато з них за роки були засуджені без суду і слідства.

Лише 91 з 780 в’язнів залишаються нині у в’язниці. Близько 50 з них вважаються надто небезпечними для звільнення будь-коли.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування