У США не вірять, що Росія буде дотримуватися перемир'я в Сирії

Вівторок, 23 лютого 2016, 23:56

Пентагон і ЦРУ не вірять, що Росія буде дотримуватися перемир'я в Сирії і хочуть підготувати плани щодо посилення тиску на Москву, підтримавши помірну сирійську опозицію.

Про це пише The Wall Street Journal.

За даними співрозмовників видання, таку ідею просувають глави Пентагону і ЦРУ Еш Картер і Джон Бреннан, а також глава об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд. Вони вважають, що адміністрація президента США має посилити тиск на Москву для захисту груп помірних сирійських повстанців.

Картер і генерал Данфорд зараз повинні підготувати формальні рекомендації Обамі за так званим "планом Б", який буде застосовуватися, якщо план з припинення вогню порушать.

WSJ пише, що в Білому домі обговорюється передача сирійським повстанцям розвідданих для ухилення від російських авіаударів і проведення наступальних операцій проти сил Башара Асада.

"Ми будемо судити про Росію по діям, а не за словами. Цей підхід особливо розумний після оголошення рішення про припинення бойових дій, - розповів виданню представник адміністрації американського президента. - Підкреслю: наші дії не спрямовані проти Росії, проте це не відміняє того, що Росія занурюється у війну на боці жорстокого диктатора, і ця трясовина затягує".

Напередодні Росія і США домовилися про нову спробу встановити режим припинення вогню в Сирії, який повинен вступити в силу 27 лютого.

Раніше глава Держдепартаменту США Джон Керрі повідомив, що на випадок, якщо Башар Асад не прийме ряд рішень "про формування реального перехідного урядового процесу", у США є "план Б". Західні ЗМІ припускають, що цей план може включати також військові дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування