Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

В Amnesty International розповіли про права людини в Росії і окупованому Криму

Середа, 24 лютого 2016, 06:59

Amnesty International констатують погіршення ситуації з дотриманням прав і свобод людини в Росії і, як наслідок, в окупованому нею Криму.

Про це йдеться в доповіді генерального секретаря німецької секції Amnesty International Сельмін Каліскан, пише dw.com.

У 2015 році експерти AI зареєстрували застосування тортур в 122 державах, в 57 в тюрмі виявлялися інакодумці або люди, які брали участь в мирних антиурядових виступах, як мінімум 157 правозахисників були вбиті або загинули в ув'язненні. Уряди двох третин з 160 країн, перерахованих в доповіді, вживали заходів щодо обмеження свободи слова і друку. Серед них - і Росія.

"Державні інстанції панують над пресою, радіо і телебаченням і розширюють контроль над інтернетом, - йдеться в главі доповіді, присвяченій Росії. - Все більше громадян позбавляються свободи і звинувачуються в тому, що вони критикують офіційну політику або поширюють відомості, які у відповідності з розпливчастими формулюваннями законів про безпеку кваліфікуються як екстремістські ".

Правозахисники констатують, що в минулому році в Росії ситуація зі свободою слова і друку продовжувала погіршуватися внаслідок посилення "прямого державного контролю і самоцензури" ЗМІ.

AI реєструє також порушення прав людини в Криму, який як і раніше вважає територією України, а російську владу на півострові називає тільки "фактичною".

"У Криму тепер застосовуються російські закони, і це означає, що і там під загрозою права і свободи людини, - заявила в інтерв'ю DW експерт AI по країнах Європи і Центральної Азії Марі Лукас. - Особливо сильній дискримінації піддаються кримські татари, зібрання яких постійно розпускають, а на представників кримсько-татарського меджлісу заводять політично мотивовані кримінальні справи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...