Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У березні презентують софт для електронних декларацій

Середа, 24 лютого 2016, 13:15

У другій половині березня уряду презентують обладнання для запуску системи електронного декларування, у цьому році уже буде можливість заповнювати електронні декларації.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Кабінету міністрів 24 лютого.

"Незважаючи на те, що народні депутати внесли низку прикрих поправок до чинного антикорупційного законодавства, які фактично відтермінували запуск електронної системи декларування, уряд і Міністерство юстиції переконані, що ця система запрацює цього року", - сказав він.

"Ми повністю інституційно до цього готові", - запевнив Петренко.

"На середину березня ми спільно з нашими європейськими партнерами будемо готові презентувати уряду повністю софт і програму електронного декларування, яка зараз розробляється експертами…", - зазначив він

Міністр наголосив, що "на цю програму і на цей софт з українського бюджету не було витрачено ні копійки".

"Тобто програма розробляється повністю за рахунок коштів наших європейських партнерів", - сказав Петренко.

"15-20 березня вона буде готова, вона буде презентована – і буде готова до запуску з того моменту, коли запрацює Національне антикорупційне агентство", - повідомив він.

Кабінет міністрів має ухвалити рішення про безкоштовну видачу державним службовцям першої-третьої категорії електронних цифрових підписів.

"Для того, щоб усі державні службовці, в першу чергу ті, які займають особливо відповідальне положення – перша-третя категорія, були готові з перших днів роботи нової системи заповнювати декларації, ми сьогодні ініціюємо проект рішення уряду про видачу державним службовцям першої-третьої категорії електронних цифрових підписів не безкоштовній основі", - заявив Петренко.

Вважаємо, що протягом цього місяця всі державні службовці, які потраплять під обов’язки декларації, зможуть отримати такі електронні цифрові підписи, пройти швидке навчання з користування програмою – і в цьому році заповнити декларацію за новою формою", - додав він.

Олена Рощина, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...