Мін’юст назвав кандидатів для комісії щодо ДБР і передав пас

Середа, 24 лютого 2016, 14:40

Кабінет міністрів закликає президента і Верховну Раду запропонувати кандидатів до конкурсної комісії з відбору членів Державного бюро розслідувань.

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи на засіданні уряду 24 лютого.

"Уряд звернувся до парламенту і президента близько місяця тому з проханням надати членів конкурсної комісії. Конкурсна комісія по ДБР формується наступним чином: 3 члени – від парламенту, 3 члени – від президента, 3 члена – від уряду", - зазначив він.

У Мінюсту є пропозиції щодо 3 членів конкурсної комісії, яких може номінувати уряд.

"Я озвучу, щоб ми обговорили. Ми пропонуємо до конкурсної комісії зі створення ДБР від уряду першого заступника міністра внутрішніх справ Еку Згуладзе, першого заступника міністра юстиції Наталю Севастьянову і народного депутата Антона Геращенка як секретаря профільного комітету з забезпечення діяльності правоохоронних органів – за його згодою", - заявив Петренко.

"Зараз м’яч на стороні наших партнерів в інших інституціях. І я вважаю, що вони повинні невідкладно надати свої кандидатури, щоб конкурсна комісія оперативно запрацювала і сформувала керівні органи Державного бюро розслідувань", - сказав міністр.

За його словами, це той європейський орган, "який забере у прокуратури радянські функції щодо слідства і фактично ті функції, які були уособленням неефективного розслідування і корупції в старих правоохоронних органах".

Олена Рощина, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...