Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка перевіряє дані про ще 60 загиблих російських військових

Четвер, 25 лютого 2016, 11:21

Розвідка перевіряє інформацію про 60 російських військових, загиблих у 20 числах лютого. Росія ж продовжує перекидати свої війська на Донбас.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Перевіряється інформація щодо доставки 23 лютого ц.р. 60 тіл загиблих російських військовослужбовців та бойовиків до моргу Донецької обласної клінічної лікарні для ідентифікації", - сказано у повідомленні.

Також розвідка інформує, що "в ніч на 23 лютого ц.р., через пункт пропуску Довжанський, на територію Росії вивезено дві труни з тілами офіцерів ЗС РФ та п’ять мішків з рештками тіл російських солдат".

Водночас триває перекидання з території РФ військовослужбовців, техніки та зброї для потреб 1 і 2 армійських корпусів (АК) до наступних пунктів призначення:

Свердловськ – рота російських військовослужбовців (120 осіб);

Качкарське – два підрозділи російських військовослужбовців (250 осіб);

Ровеньки (ДП "Ровеньківська нафтобаза") – ешелон з ПММ (420 тонн);

Іловайськ – сім залізничних платформ з військовою технікою, три цистерни з ПММ (180 тонн), чотири вантажні вагони з боєприпасами.

Протягом доби в зоні АТО здійснено 50 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок та 82-мм мінометів, з них: 13 – Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Новоселівка, (Слов’янський напрямок); 33 – Верхньоторецьке, Авдіївка, Опитне, шахта Бутовка, Первомайське, Піски, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); два – Новотроїцьке, Гранітне (Волноваський напрямок); два – Чермалик, Гнутове (Маріупольський напрямок).

Україна повідомила місію ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем та 122-мм РСЗВ "Град" у районах Дебальцеве, Донецьк і Комсомольське.

22 лютого у районі Світлодарська 3 військовослужбовці 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК, при спробі здатися в полон, були обстріляні російськими військовими. Одного військовослужбовця вбито та двох поранено.

За даними української розвідки, у підрозділах 1 батальйону територіальної оборони (Михайлівка) 1 АК продовжуються випадки масового дезертирства.

Факти масового звільнення російських військовослужбовців з подальшим поверненням до Росії відмічаються у підрозділах 5 окремої мотострілецької бригади (Обільне) 1 АК.

Як повідомляв штаб АТО, у ніч з 22 на 23 лютого бойовики вели вогонь по позиціях українських військових поблизу Водяного на Маріупольському напрямку, у районі Мар'їнки, неподалік Авдіївки і Новгородського.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування