У засудженого в Криму Костенка сохне рука, влада РФ не реагує

П'ятниця, 26 лютого 2016, 09:37

Засуджений у Криму активіст Євромайдану Олександр Костенко потребує термінової медичної допомоги, у нього відсихає рука.

Відповідні звернення до Федеральної служби виконання покарань Росії його адвокат Дмитро Сотников оприлюднив у Facebook .

"Чому громадська спостережлива комісія по Кіровській області не займаються Костенком А.Ф? Йому ніяк не нададуть належну медичну допомогу. Рука сохне. Звернення давно спрямовано й отримано. Відповіді немає", - написав адвокат.

ОНК - вообще не плохая идея. Я знаю много правозащитников из разных регионов, таких как Эрнест Мезак из Сыктывкара или Э...

Posted by Dmitriy Sotnikov on Thursday, February 25, 2016

У іншому пості Сотников зазначив, що Костенко на відеоконференцзв’язку повідомив суду, що був затриманий і побитий співробітниками ФСБ, йому не надають медичну допомогу, сохне рука.

"Покарання не відповідає злочину, в якому його звинувачують ("за зберігання стволової коробки судять як за гранату"). На утриманні перебуває малолітня дитина", - додав він.

Президія російського Верховного суду Криму розглянула касаційну скаргу захисту засудженого в Криму активіста Євромайдану Олександра Костенка й винесла рішення зменшити йому термін ув’язнення – до 3 років 6 місяців позбавлення волі.

До цього термін ув’язнення був 4 роки й 2 місяці, зазначає "Крим.Реалії".

За версією слідства, 18 лютого 2014 року в ході "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Як стверджують силовики, він також без дозволу, незаконно зберігав вдома нарізний ствол.

Костенко не визнає звинувачень. Його адвокат заявив про намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування