У Сімферополі "самообороні" поставлять колону з хрестом

Понеділок, 29 лютого 2016, 14:57

У Сімферополі в конкурсі на монумент кримській "самообороні" переміг проект у вигляді 10- метрової колони, увінчаної хрестом.

Журі переможцем конкурсу на пам'ятник "Ополченню всіх часів" визнало скульптора з міста Білогірська Володимира Ключева, повідомляє міськадміністрація.

29 лютого головний архітектор Сімферополя Ернст Мавлютов оголосив рішення конкурсної комісії.

Обраний макет рекомендували бійці так званого "Народного ополчення Криму".

У Сімферополі
У Сімферополі "самообороні" поставлять колону з хрестом. Макет

"Сам факт того, що в нас з'явиться такий пам'ятник, каже про непорушний зв’язок Республіки Крим і Російської Федерації. Даний монумент являє собою колону, увінчану хрестом, його висота становитиме близько 10 метрів", - сказав він.

У свою чергу, командир полку т.зв. "Народного ополчення Криму" Сергій Турчаненко заявив, що вони понад рік тому ініціювали ідею встановлення "пам'ятника Ополченню всіх часів" – і їхню ініціативу "влада" підтримала.

У Сімферополі хочуть поставити пам'ятник
У Сімферополі хочуть поставити пам'ятник "Ополченню всіх часів"

Усього на конкурс було представлено п'ять ескізних проектів, повідомляє "Крим.Реалії".

Даний пам'ятник планують установити навпроти будівлі Ради міністрів Криму.

За підрахунками, він обійдеться в 17 мільйонів російських рублів. 

Як відомо, т.зв. "Самооборона" Криму з'явилася напередодні окупації АРК в 2014 році й допомагала Росії анексувати півострів.

11 червня 2014 року підконтрольна Кремлю кримська Держрада узаконила цю організацію, прийнявши закон "Про Народне ополчення – народну дружину республіки Крим". Влада Криму безоплатно передала "​самообороні"​ низку будівель і приміщень на півострові.

Правозахисники не раз заявляли про причетність даного збройного формування до низки злочинів, більша частина з яких досі не розкрита в Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування