МВФ: Заява Абромавичуса викликає занепокоєння

Четвер, 4 лютого 2016, 18:58

Рішення Айвараса Абромавичуса подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України викликає занепокоєння у Міжнародного валютного фонду.

Про це заявила директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард.

"Його рішення подати у відставку викликає занепокоєння. Якщо підозри, які він висловив під час заяви про відхід з посади, є точними, то це явна ознака, що взяті урядом зобов'язання щодо боротьби з корупцією не виконуються", - сказала вона під час прес- конференції у Вашингтоні в четвер.

Лагард констатувала вирішення Україною низки завдань, що стояли перед нею, в тому числі щодо стабілізації фінансової ситуації, запобігання подальшої втрати золотовалютних резервів, приведення тарифів на енергоресурси у відповідність до ринкових цін.

У той же час, глава МВФ зазначила, що багато ще має бути зроблено в рамках боротьби з корупцією.

"Дії повинні бути рішучими і суворими, оскільки влада підзвітна не тільки українському народові, а й міжнародному співтовариству", - підкреслила Лагард.

Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівліАбромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки і активної протидії реформам, які проводить його команда.

Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенко блокуванні роботи МЕРТ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування