Харківський суддя, впійманий на хабарі, переписав нерухомість на дружину

Четвер, 10 березня 2016, 16:28

Суддя Дзержинського районного суду Харкова Сергій Лазюк після затримання на хабарі переписав на дружину свою нерухомість.

Про це стало відомо з ухвали Солом'янського суду Києва від 29 лютого, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє "Перша інстанція".

Як з'ясувалося під час обшуків, після розпочатого розслідування – 20 листопада 2015 року – Сергій Лазюк уклав договір зі своєю дружиною про розділ спільного майна. Згідно з цими документами, дружина судді отримала у власність нежитлове приміщення. У свою чергу, вона переписала на чоловіка машину Toyota Land Cruiser Prado 2010 року випуску.

Машину, як і нерухомість, можуть конфіскувати, якщо хабар буде доведений. Видання вважає, що причиною передачі машини підозрюваному може бути той факт, що СБУ вже встановила, що суддя постійно користувався цим автомобілем. У машині вже було проведено обшук, і вона є речовим доказом по справі.

Дружина вимагала через суд повернути документи, вилучені при обшуку за місцем реєстрації судді – договір про розділ спільного майна подружжя та витяг з державного реєстру прав на нерухоме майно. Однак Солом'янський суд Києва відмовив.

Все майно було оформлене на сім'ю Лазюка. Згідно з декларацією, у них є дві квартири (69,9 і 53,45 кв. метра), дві земельні ділянки (14,4 і 16 соток), "інше нерухоме майно" (74,2 кв. метра) і машина Toyota.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News