Влада Волині заперечує порушення при будівництві споруд на Донбасі

П'ятниця, 11 березня 2016, 13:55

Волинська ОДА стверджує, що при будівництві за її участі оборонних споруд в Донецькій області порушень допущено не було.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації у відповідь на звинувачення з боку Нацполіції, озвучені у четвер.

Поліція стверджувала, що на території Володарського, Тельманівського, Волноваського районів комерційні структури будували командно-спостережні пункти та бліндажі за договором із управлінь Волинської ОДА.

При цьому, за даними правоохоронців, було розкрадено 7 млн грн, оскільки замість залізобетонних конструкцій було встановлено морські металеві контейнери, які значно дешевші.

"Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких були виділені бюджетні кошти", – заявляла поліція.

У свою чергу волинські чиновники стверджують, що будували споруди лише на території Володарського району і дотримувалися проектно-кошторисної документації.

В адміністрації заявили, що збудували споруди вчасно, а комісія Міноборони прийняла їх без зауважень. Там також додали, що хід робіт у травні минулого року інспектував особисто президент Петро Порошенко, "котрий оглянув один із об’єктів, зведений волинянами, та позитивно оцінив їх роботу".

"Аби унеможливити факти фінансових порушень та дотримання будівельних норм і правил, у липні 2015 року Волинська облдержадміністрація з власної ініціативи звернулася до правоохоронних та інспекційних органів із проханням провести вибірковий аудит. За результатами перевірок недоліків не виявили", – додали у Волинській ОДА.

Також у відомстві стверджують, що хід робіт контролював спеціальний оперативний штаб, створений за рішенням президента та уряду.

При цьому у повідомленні не коментується заява поліції про заміну залізобетонних конструкцій морськими контейнерами.

Волинська ОДА звернулася з листом до керівництва Національної поліції "з проханням детально роз’яснити або ж спростувати викладені у повідомленні факти".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...