Пасішник прибув на допит в Антикорупційне бюро

П'ятниця, 11 березня 2016, 15:08

Виконавчий директор, в.о. заступника голови правління "Нафтогаз-Україна" Андрій Пасішник прибув на допит у Національне антикорупційне бюро.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

 
уп

"Я дізнався зі ЗМІ, що мені там щось інкримінується якась підозра, я прибув в Україну, звернувся до детектива, він запросив сюди на 16 годину, щоб побачити, що там інкримінують", - зазначив він.

Пасішник повідомив, що на момент розповсюдження інформації про свою підозру він перебував у відпустці в Єгипті.

Він також наголосив, що не отримував повідомлення про підозру.

"Я ні від кого не тікав, як тільки дізнався - прибув", - заявив Пасішник.

Як відомо, у середу, 9 березня, детективи НАБУ за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Однак Пасішник повідомив детективам, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон. Тому підозру вони направили йому поштою.

Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу (втручання у діяльність державного діяча).

Під час розслідування детективи НАБУ встановили факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування