МЗС вимагає від РФ перевести Кольченка у нормальну камеру

П'ятниця, 11 березня 2016, 20:23

Міністерство закордонних справ України звернулося до російської сторони з вимогою перевести до камери з нормальними умовами українця Олександра Кольченка, незаконно ув’язненого у Росії.

Про це йдеться у повідомленні МЗС.

У відомстві нагадали, що Кольченка "під надуманими приводами без будь-яких пояснень перевели до штрафного ізолятора, що є грубим порушенням його прав".

"З метою відновлення порушених прав українця МЗС звернулося до російської сторони з нотою, в якій вимагається забезпечити дотримання прав Кольченка, переведення його до камери з нормальними умовами утримання, вжиття всіх необхідних заходів для недопущення подібних інцидентів в майбутньому, негайного звільнення та повернення українця на Батьківщину", - сказано у заяві МЗС.

У травні 2014 року в окупованому Криму представники російської влади затримали українського режисера Олега Сенцова разом з 25-річним Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим і ще кількома українцями.

25 серпня 2015 року Сенцов і Кольченко були засуджені російським судом: Сенцов засуджений до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за "створення в Криму терористичної групи і організації підпалів офісів місцевого відділення партії "Єдина Росія" і організації "Російська громада Криму", Кольченко - до 10 років, "за співучасть в терористичному акті".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування