Держслужбовців РФ зобов'язали літати російськими авіалініями

Субота, 12 березня 2016, 12:54

Уряд Росії зобов'язав держслужбовців купувати квитки російських авіакомпаній, а також авіакомпаній інших членів Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

"Внесеними змінами нормативно закріплений обов'язок осіб, яким відшкодовуються з бюджету витрати на проїзд повітряним транспортом, купувати квитки російських авіакомпаній", - йдеться в пояснювальних матеріалах до документа.

Перелік таких авіакомпаній розміщений на офіційному сайті Росавіації.

У разі відсутності необхідних квитків у російських авіакомпаній передбачається можливість їх придбання у авіакомпаній інших держав ЄАЕС.

"Якщо подібні рейси неможливі й в даному випадку, передбачається придбання квитків інших авіакомпаній", - вказується в матеріалах.

Президент Росії Володимир Путін 30 вересня підписав указ, який забороняє чиновникам купувати квитки на рейси іноземних компаній для службових поїздок.

Виняток становлять лише перевізники країн-членів Євразійського економічного союзу.

Купувати квитки на рейси іноземних авіакомпаній за держрахунок чиновникам дозволяється в тому випадку, якщо національні перевізники не виконують рейси за місцем відрядження, а також коли оформлення квитків на рейси вітчизняних авіакомпаній "неможливе через їх відсутність на час відрядження службовця".

РБК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування